Tepsi Böreği | YELİZ' İN TARİFLERİ

17 Ekim 2012 Çarşamba

Tepsi Böreği

Tariflerimi ard arda eklemek durumundayım. Sürekli hamur işleri yaparak öğünümüzü geçiriyoruz sanmayın :) Bloğumu açmadan önce fotoğrafını çektiğim tarifleri de paylaşıyorum sizlerle.

Malzemeler: Baklavalık Yufka, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı.
İç harcı için: 2 adet patates, 1 adet havuç, 1 çay bardağı kadar peynir parçaları yada lor, tuz, karabiber, kimyon.


Patates ve havucu haşlıyoruz.Haşlanan patatesleri ezip soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan harcın içerisine peynirimizi ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz. Yufkamızı fırın tepsisine döşüyoruz. Yoğurt ve yağ karışımından sos yapıp yufkaya sürüyoruz.2.yufkayıda üstüne koyup sos sürüyoruz.3-4-5.yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz.6.yufkayı da ilave edip üzerine harcımızı döküyoruz.Üstüne yine 6 kat olmak üzere yufkaları seriyoruz.Aralarına sosumuzu sürerek aynı işlemi tekrarlıyoruz.(Sos yetmezse ölçüyü istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz.) En üstede aynı sosu iyice sürüp dinlenmeye bırakıyoruz. Yarım saat kadar dinlenen böreğimizi 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder