Gereken Malzemeler: Yarım kg yağsız
dana kıyması, 1 adet (orta boy) soğan, 1 diş sarımsak, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 yumurta, Köfte harcı (miktarı size kalmış) Bir kase kadar kıyılmış maydanoz.
Sebzeler için: 2 adet patates, 2 kaşık süt, 2 kaşık yağ kekik, karabiber, kırmızı biber, kimyon, az miktarda
un, Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, bayat ekmekleri ufalayın. Kıyma, soğan ve sarımsak rendesi, maydanoz, yumurta, köfte harcı ve baharatlarla köfte harcını hazırlayın. Dinlenmeye bırakın..
Patatesleri ister kabuklu ister kabuksuz dilediğiniz
şekilde doğrayın. Süt, yağ
ve baharat karışımında harmanlayın. Fırın poşetlerinin her ikisine az miktarda un döküp ağzını sıkıca kapatıp,
unun fazlasını dökün. Torbanın
birine patatesleri koyun, ağzını sıkıca kapatıp birkaç yerden delik açın. Dinlendirdiğiniz köfte hamuruna
şekil verip diğer torba içerisine yerleştirin. Isıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder