Her evin dolabında mutlaka milföy hamurunun
oluşundan dolayıdır ki en çok tercih edilen börek tariflerinden biridir.Bizde
de oldukça sevilir.Ben genelde eşim ve oğlum çok sevdiği için garnitür
kullanarak yapıyorum.Eğer vaktim ve malzemem varsa garnitürü de kendim
hazırlıyorum.
Örgü böreği yaptıktan sonra elimizde 2-3
adet milföy kaldı bunları da Ege’miz çok seviyor diye çubuk kraker yapmaya
karar verdim.Milföyü birer parmak kalınlığında kesiyoruz.Hafif kıvırarak
döndürüyoruz.İsteğe göre yumurta sürüyoruz ve üzerine kara susam veya susam
döküyoruz.Oğlum genelde sade seviyor .Çubuk kraker yada parmak kraker diye
istediğinde zevkle yapıyorumJ Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder