Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk | YELİZ' İN TARİFLERİ

15 Aralık 2020 Salı

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk

Malzemeler: 2 adet tavuk fileto, 2 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 2 adet patates, 2 adet soğan, 2 adet havuç, 1 kase mantar, tuz, kimyon, toz kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay bardağı süt, 1 paket krema.

 Tavukları doğrayıp tavaya koyuyoruz. 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edip kavuruyoruz. Üzerine jülyen şeklinde doğranmış soğanları, patatesleri, havuçları, biberleri ilave ediyoruz. Mantarları da yıkayıp temizledikten sonra ilave edip orta derece ateşte hepsini kavuruyoruz. Baharatları ilave ediyoruz. Sütü de döküp 2-3 dakika da kavurup ocaktan alıyoruz. Fırın kabına yemeğimizi döküp üzerine kremayı boşaltıyoruz hafif karıştırıp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. 15 dakika piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave ediyoruz. Kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun... 



1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika görünüyor....

Yorum Gönder