Tam Buğday Unlu Ekmek | YELİZ' İN TARİFLERİ

27 Aralık 2020 Pazar

Tam Buğday Unlu Ekmek

Malzemeler: 3 su bardağı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, Yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı ılık su 

Yapılışı:

Unun ortası açılıp tüm malzemeler eklenir. Hamur iyice  yoğurulur. Yoğurulan hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Daha sonra un serptiğimiz fırın tepsisine hamur konup üzerini bıçakla çizip şekil veririz. Üzerini örtüp fırın ısınıncaya kadar bekletiriz. 200 derecede 25 dk pişiririz sonrasında dereceyi 180 e düşürüp 15 dk kadar pişirmeye devam ederiz. Pişme işlemi bitince ekmeği beze sarıp dinlendiririz. Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder