Karnabahar Graten | YELİZ' İN TARİFLERİ

26 Aralık 2020 Cumartesi

Karnabahar Graten

Malzemeler: 1 adet küçük boy karnabahar, 1 adet yumurta, 3 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yağ, Tuz karabiber, Pul biber, Kaşar peyniri



Karnabaharı diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra tepsiye diziyoruz. Karnabaharın üzerine dökmek için süt, yumurta, un, yağ ve baharatları bir kapta karıştırıyoruz. Karnabaharın üzerine döküyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında 30dk kadar pişiriyoruz. Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder