Erenler Çorbası | YELİZ' İN TARİFLERİ

9 Aralık 2020 Çarşamba

Erenler Çorbası

Kayınvalidemin meşhur çorbası Erenler Çorbası...Bergama taraflarında meşhurmuş. Bende öğrendim ve severek yapıyorum. Oğlumun severek yediği çorbalardandır. Denemenizi tavsiye ediyorum...

Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti, 2 su bardağı kuru yufka, tuz, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı nane, tavuk suyu.


Kuru yufkayı genelde kayınvalidem yapıp gönderir bana. Elimin altında hep hazır bulunur. Hamuru hazırlar açar, kurutur, parçalar halinde ufalar ve gönderir. Haşlanmış nohut ve tavuk da buzlukta mutlaka bulundururum. Böylelikle çorba hazırlamak daha kolay oluyor. Kuru yufkanın tarifi şöyle: 1 yumurta biraz tuz ve yarım çay bardağı kadar su karıştırılır aldığı kadar un ilave edilip hamur elde edilir. Hamuru oklavayla yufka büyüklüğünde açıp kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonrada ufalayıp saklama kabında koyuyoruz. Yufkayı istediğimiz büyüklükte ufalayabiliriz.
Çorbamızı hazırlarken öncelikle tavuğumuzu haşlıyoruz. Haşlanan tavuğu küçük parçalar halinde tiftiyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritiyoruz. Tavuk suyunu tencereye döküyoruz. Tavuğun suyuna daha önceden haşladığımız nohutları atıyoruz. Sonra tavuk etlerini de ekliyoruz. İyice kaynayınca yufkaları ilave edip tuzunu da koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Piştikten sonrada naneyi ekleyip çorbamızı dinlendiriyoruz. Servise hazırdır..Afiyet olsun:)

0 yorum:

Yorum Gönder