İçli Köfte (21 adet) | YELİZ' İN TARİFLERİ

27 Aralık 2020 Pazar

İçli Köfte (21 adet)

Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı un, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, çay kaşığı ucuyla tuz, 1 su bardağı su, 

İÇ HARCI: 300gr kıyma, 2 soğan, Yarım tatlı kaşığı salça, Yarım demet maydonoz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, tuz, pul biber, karabiber, kimyon





Soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur. Daha sonra salça eklenir. Yumuşak kalması için biraz su eklenebilir. Baharatlar, tuz, ceviz ve maydonoz eklenir. Daha sonra soğumaya bırakılır. İnce bulguru soğuk suyla kısır yapar gibi ıslatılır. Suyu çekince irmik, salça ve baharatlar eklenerek yoğrulur. Un ilave edilerek 5dk kadar daha yoğurulur. Burada kıvamı önemli, dağılmaması gerekiyor. Limonluğun arkasına streç film kaplayarak şekil verdim. Ortasını açıp iç harcını koyuyoruz. Daha sonra üstünü kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz.

Haşlayarakta yapılabilir. Bunun için kaynar suya 1-2 damla limon sıkarak dağılmasını önleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder