Mantarlı Sucuklu Börek | YELİZ' İN TARİFLERİ

11 Aralık 2020 Cuma

Mantarlı Sucuklu Börek

Malzemeler: 5 adet yufka, yarım kilo mantar, yarım halka sucuk, 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, yağ, su.


Mantarları yıkayıp küp küp doğruyoruz. Az yağ koyduğumuz tavada mantarlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üstüne küp küp doğradığımız sucukları ilave ediyoruz. İstediğimiz baharatları da ekliyoruz. Malzememiz pişince ocağı kapatıyoruz. Harcımızın içine kaşar peyniri rendesini ilave edip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bir kaseye göz kararı yağ ve su karıştırıyoruz. Yufkamızın birini yağlayıp ikiye katlıyoruz. Soğuyan harcımızdan yufkaya serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz.Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yağlı su karışımında iyice sürüp 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen böreği fırından çıkarınca üstünü kapatıp dinlendiriyoruz. Dilimleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder