Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek | YELİZ' İN TARİFLERİ

13 Ekim 2012 Cumartesi

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek

Malzemeler: 1 paket baklavalık yufka, yarım çay bardağı süt, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı.

İç harcı için: 5-6 adet patates, 1 kuru soğan, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz , karabiber, kimyon

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, çörekotu


 Patatesleri haşlayıp eziyoruz. Soğanı yağda kavurup üzerine patatesleri ve baharatları ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz.İç harcı soğumaya bırakıyoruz.
Süt ve eritilmiş tereyağını karıştırıp sos yapıyoruz.1.yufkamızı sosluyoruz.2.yufkamızı da üzerine ekleyip sosluyoruz.3.yufkamızı da ekliyoruz.Yufkanın kenarına uzunlamasına iç harcından koyuyoruz ve rula şeklinde sarıyoruz.4-5 parmak aralıklara kesip yağlı kağıt serili tepsiye sıralıyoruz.harç bitene kadar işleme devam ediyoruz.Yumurta sarısını böreğimizin üstüne sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz..Afiyet olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

3 yufka üst üste konuluyor değil mi.
anlayamadım da 3.yufkaya harç koyup sarıyoruz sanırım.

Yorum Gönder