Deniz Börülcesi | YELİZ' İN TARİFLERİ

7 Ekim 2012 Pazar

Deniz Börülcesi


Ben Manisalı eşimde İzmirli olunca deniz börülcesi sevmemek mümkünmü...Egelilerin vazgeçilmezlerinden biridir deniz börülcesi.Deniz kenarlarında yetiştiği için mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir.Hazırlanması da oldukça pratiktir..
 
Deniz börülcesini iyice yıkayıp düdüklüde üstünü geçecek kadar suyla haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra dallarını börülceden ayırıyoruz..Ayıklanan deniz börülcesini bir tabağa alıp üzerine zeytinyağlı sarımsaklı ve limonlu sos yapıp döküyoruz.Tuz koymuyoruz.Çünkü deniz börülcesi deniz tuzu içerir.Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan bir salatadır.Biz ailelerimizle mangal keyfi yapmak istersek mutlaka soframızda deniz börülcesi bulunduruyoruz.Denemenizi tavsiye ederim...Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder