Ben Manisalı eşimde İzmirli olunca deniz
börülcesi sevmemek mümkünmü...Egelilerin vazgeçilmezlerinden biridir deniz
börülcesi.Deniz kenarlarında yetiştiği için mineral açısından oldukça zengin
bir sebzedir.Hazırlanması da oldukça pratiktir..
Deniz börülcesini iyice yıkayıp düdüklüde
üstünü geçecek kadar suyla haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra dallarını börülceden
ayırıyoruz..Ayıklanan deniz börülcesini bir tabağa alıp üzerine zeytinyağlı
sarımsaklı ve limonlu sos yapıp döküyoruz.Tuz koymuyoruz.Çünkü deniz börülcesi
deniz tuzu içerir.Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan bir salatadır.Biz
ailelerimizle mangal keyfi yapmak istersek mutlaka soframızda deniz börülcesi
bulunduruyoruz.Denemenizi tavsiye ederim...Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder