Muhallebili Kadayıf | YELİZ' İN TARİFLERİ

8 Mart 2014 Cumartesi

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler: 250 gr kadayıf, 2 yemek kaşığı kadar tereyağ, 3 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı kadar kırlmış ceviz.

Muhallebi: 1 lt. süt, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaışığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta, 2 adet vanilya, 1 paket krema (yada 2 poşet krem şanti)

Tereyağını tavaya koyup eritiyoruz. Ufaladığımız kadayıfı ve şekeri içine koyup kavuruyoruz. Cevizi de ilave edip iyice pembeleşince ocağı kapatıyoruz. Muhallebi için krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyuyoruz.Muhallebi pişince altını kapatıp biraz soğutuyoruz. Soğuyunca içine vanilya ve kremayı ilave edip 5 dk. kadar mikserle çırpıyoruz.(Krema yoksa yerine 2 poşet krem şanti ilave edebilirsiniz.) Kadayıfın yarısını bir borcama döküyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz. Kalan kadayıfla da üzerini kapatıp soğuyunca dolaba koyuyoruz. 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder