Ispanaklı Pasta | YELİZ' İN TARİFLERİ

22 Mart 2014 Cumartesi

Ispanaklı Pasta

Dün akşam apartman sakinleri olarak bizde toplandık. Komşularımla beraber hoş vakit geçirdik. Ee tabii yaptıklarım da beğenilince keyfime diyecek yok :D Uzun zamandır yapmak istediğim ıspanaklı keki denedim. Gerçekten güzel oldu. Hem hafif oluyor hemde ıspanak kokusu olmuyor. Sizlere de tavsiye ederim.

Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı ıspanak püresi, 1 su bardağı sıvıyağ, 2,5 su bardağı un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu.

Krema için: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 4-5 yemek kaşığı un, 1 vanilya.


Ispanakları saplarından ayırıp yaprak kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp sonrada soğuk suyla şokluyoruz. Yaprakların suyunu süzüp blendarda püre haline getiriyoruz. Yumurtaları şekerle iyice çırptıktan sonra püreyi ve yağı ilave ediyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Krema için tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Kelepçeyi açıp keki çıkarıyoruz ve kenarlarından biraz kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları blendardan geçirip toz haline getiriyoruz. Keki ortadan ikiye bölüyoruz. Ortaya kremanın yarısını döküyoruz. Diğer yarısını da kekin üzerine döküp üzerini toz haline getirdiğimiz kek parçalarıyla süslüyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder