Malzemeler: 1 paket arpa şehriye, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 demet dereotu, 1 adet havuç, 1 adet salatalık, 6-7 adet taze soğan, 1 çay bardağı kadar mısır, salatalık turşusu, tuz, karabiber, 1 adet limon, nar ekşisi.
Bir tencereye zeytinyağ ve tereyağı koyup şehriyeleri ilave edip kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra suyu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. (Dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz) Şehriyeler pişince dinlendiriyoruz. Diğer tüm malzemeleri ince ince doğrayıp şehriyeye ekliyoruz. Baharatları, limonu biraz da zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz. Afiyet olsun...
Ispanak Çorbası Tarifi
8 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder