Elmalı Milföylü Turta | YELİZ' İN TARİFLERİ

19 Mart 2014 Çarşamba

Elmalı Milföylü Turta

Güneşli bir günden herkese merhaba...Bugün size güzeller güzeli, çiçeği burnunda gelinimiz Begüm'ün bizim için hazırladığı tarifi paylaşacağım. Tadına baktım ve çok beğendim.Ellerine sağlık Begüm'cüm. Hem pratik hem lezeetli ve hafif bir tatlı. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim...

Malzemeler: 4-5 adet milföy, 1 su bardağı süt, 1,5 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı tereyağ, 3 adet elma, 1 avuç kuru üzüm, tarçın, pudra şekeri.


Oda sıcaklığında yumuşayan milföyü elimizle biraz açıyoruz. Yuvarlak kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp milföyü kalıbımıza göre yayıyoruz. Milföyleri birbirine birleştiriyoruz. Milföyün üzerini çatal yardımıyla delikler açıyoruz ki kabarmasın. 180 derece ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.  
Muhallebi için süt, nişasta ve şekeri bir tencereye koyup pişiriyoruz. Muhallebimiz piştikten sonra ocağı kapatıyoruz. Bir tavada tereyağ eritiyoruz. İçine elmaları rendeleyip kavuruyoruz. Kuru üzüm ve tarçın ekleyip biraz daha kavurup ocağımızı kapatıyoruz. (İsteğe bağlı ceviz yada badem de ekleyebilirsiniz.) Milföyü servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine muhallebinin tamamını döküyoruz. Üstüne de elmalı harcımızı döküyoruz. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder