Elmalı Profiterol | YELİZ' İN TARİFLERİ

17 Mart 2014 Pazartesi

Elmalı Profiterol

Malzemeler: 4 adet elma, 1 paket petibör bisküvi, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, hindistan cevizi, 2 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı şeker.


Elmaları rendeliyoruz. Bisküvileri ister robottan geçiriyoruz ister elinizle ufalayıp elmalara ekliyoruz. Pudra şekerini de ilave edip yoğuruyoruz. Karışımı top haline getirip hindistan cevizine buluyoruz. Elmalı topları kaselere paylaştırıyoruz.
2 su bardağı süte un, nişasta, kakao ve şekeri ilave edip orta ateşte karıştırıyoruz. Pişen muhallebiyi elmalı topların üzerine paylaştırıyoruz. Soğuk servis ediyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder