Çilek Soslu İrmik Tatlısı | YELİZ' İN TARİFLERİ

23 Mart 2014 Pazar

Çilek Soslu İrmik Tatlısı

Malzemeler: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 vanilya.
Sosu için: 2 kase çilek, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı su.


Bir tencereye süt, irmik, şekeri koyuyoruz. piştikten sonra vanilya ilave ediyoruz. Muffin kalıplarını ıslattıktan sonra tatlıyı kalıplara paylaştırıyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletiyoruz. Sosu hazırlamak için çilekleri yıkadıktan sonra süzüp blendarda püre haline getiriyoruz. Küçük bir kaba çilek püresini, şekeri ve nişastayı koyup suyu da ilave edince pişmeye bırakıyoruz. Biraz koyulaşınca ocağı kapatıyoruz. Sosumuzu soğutuyoruz. Servis öncesi irmik tatlımızı kalıptan çıkarıp ter çeviriyoruz ve üzerine sosumuzdan ekleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
(İrmik tatlısına dilediğiniz şekli vererek servis yapabilirsiniz.)

0 yorum:

Yorum Gönder