Pirinç Pilavı | YELİZ' İN TARİFLERİ

18 Kasım 2012 Pazar

Pirinç Pilavı

Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç, 2 yemek  kaşığı kadar arpa şehriye, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, birkaç damla limon suyu, 1 adet küp şeker, Tuz.


Pirinçlerimizi bir kaseye boşaltıp tuzlu ılık suda 45 dakika kadar bekletiyoruz. Pirinçlerimizin suyunu süzüyoruz. Tenceremize zeytinyağını ve tereyağını koyuyoruz. Arpa şehriyemizide ilave edip yağda kavuruyoruz. Üzerine pirincimizi ilave edip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra ılık suyumuzu ilave ediyoruz.(1 bardak pirinç için 1,5 su bardağı kadar ılık su ilave ederim.2 bardak için 3 su bardağı ılık su koydum) Limon suyunu damlatıp tuz ve şekeri de ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder