Pancar Salatası | YELİZ' İN TARİFLERİ

2 Kasım 2012 Cuma

Pancar Salatası

Eskiden pancarı ağzıma bile sokmazdım.Taa ki kayınvalidemin ısrarına dayanamayıp tadına bakmak zorunda kaldığım ana kadar...Aman allahım meğer ne büyük hataymış onca zaman pancarın tadına bakmamak. O gün bugündür soframdan eksik etmediğim bir tat pancar salatası..Bayram tatilinde de sağolsun benim için yine yapmış kayınvalideciğim. Bende sizlerle paylaşıyorum...


Malzemeler: Dilediğin kadar pancar, 2 kaşık zeytinyağı,

Pancarın kabuğunu soyup rendeliyoruz. Tavaya yağı koyup rendelediğimiz pancarları da ekliyoruz ve kısık ateşte kavuruyoruz. 15-20 dakika kadar kavuruyoruz. İster yoğurtlu ister sade şekilde servis ediyoruz.Afiyet olsun...

Not: Pancarları rendelemek biraz zor oluyor derseniz eğer, kabuğunu soyduktan sonra düdüklüde 10-15 dakika kadar haşlayıp sonra kolayca rendeleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder