Eskiden pancarı ağzıma bile sokmazdım.Taa ki kayınvalidemin ısrarına dayanamayıp tadına bakmak zorunda kaldığım ana kadar...Aman allahım meğer ne büyük hataymış onca zaman pancarın tadına bakmamak. O gün bugündür soframdan eksik etmediğim bir tat pancar salatası..Bayram tatilinde de sağolsun benim için yine yapmış kayınvalideciğim. Bende sizlerle paylaşıyorum...
Malzemeler: Dilediğin kadar pancar, 2 kaşık zeytinyağı,
Pancarın kabuğunu soyup rendeliyoruz. Tavaya yağı koyup rendelediğimiz pancarları da ekliyoruz ve kısık ateşte kavuruyoruz. 15-20 dakika kadar kavuruyoruz. İster yoğurtlu ister sade şekilde servis ediyoruz.Afiyet olsun...
Not: Pancarları rendelemek biraz zor oluyor derseniz eğer, kabuğunu soyduktan sonra düdüklüde 10-15 dakika kadar haşlayıp sonra kolayca rendeleyebilirsiniz.
Ispanak Çorbası Tarifi
8 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder