Göveç | YELİZ' İN TARİFLERİ

18 Kasım 2012 Pazar

Göveç

Malzemeler: Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana eti, 2 adet soğan, 2 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 2 adet patates, 2 adet domates, 2-3 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığından az tuz, karabiber, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı, yarım çay bardağı kadar su.


Gövecimizin içerisine dana etlerini koyuyoruz. Üzerine soğanları halka halka kesip sıralıyoruz. Sarımsaklarımızı da ilave ediyoruz. Biberlerimizi de dilediğimiz şekilde doğruyoruz. Üzerine patateslerimizi istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Domateslerimizi de küp küp doğrayıp üzerine ilave ediyoruz. Zeytinyağını üzerine gezdirerek döküyoruz. Tuz ve karabiberimizi de ilave ettikten sonra suyumuzu da döküyoruz. Üzerine tatlı kaşığının ucuyla birkaç parça tereyağı koyuyoruz. 2-3 adet defne yaprağını da üzerine koyup göveci folyo ile sıkıca kapatıyoruz. Kapağını da kapatıp çok kısık ateşte 2 saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra defne yapraklarını çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder