Muhallebili Kurabiye | YELİZ' İN TARİFLERİ

2 Kasım 2012 Cuma

Muhallebili Kurabiye

Malzemeler: 3 kaşık yoğurt, 1 paket margarin( dışarıda bekletilmiş), 1 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.

Muhallebi: 2,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 7 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı kakao.

 
Öncelikle muhallebiyi hazırlıyoruz.Tüm malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatıp ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
Diğer taraftan hamuru hazırlıyoruz. Margarin ve yoğurdu elimizle karıştırıyoruz. Şekeri ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hamurumuzdan avuç içi kadar parçalar koparıp elimizle ortasını açıyoruz.Ortasına muhallebiden bir kaşık ilave edip muhallebi dışarı çıkmayacak şekilde kapatıp yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt üzerine kurabiyeleri sıralıyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpeliyoruz.

Not: Üzerine bolca pudra şekeri döktüğümüzden ve muhallebi de tatlı olduğundan hamura şeker ilave edilmeyebilir. Tadı daha hafif oluyor. Şekerli yada şekersiz yapmak sizin tercihiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder