Gömme | YELİZ' İN TARİFLERİ

2 Kasım 2012 Cuma

Gömme

Vazgeçemediğim lezzetlerden biri daha..Gömme... Namı değer patlıcan salatası :) Her türlü et yemeklerinin yanına yakışan bir tat.Hele bir de patlıcanlar odun ateşinde közlendiyse ohh tadına doyum olmaz..

Malzemeler: Közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı biber, 1 adet domates, 1 adet soğan, 1 adet sarımsak, yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, biraz tuz, 1 adet limon.

 
Patlıcanları ve biberleri dilediğiniz şekilde közleyebilirsiniz. İmkanınız varsa odun ateşinde yada mangalda közlenenleri tercih edin ki lezzet patlaması yaşayın :)  Közlenmiş patlıcanları çatalla eziyoruz. Közlenmiş biberlerimizi içine doğruyoruz. 1 diş sarımsak ezerek ilave ediyoruz. İsteğe göre domatesi ve soğanı doğrayıp yağ, limon ve tuzu da ekleyerek hepsini karıştırıyoruz. Dilediğin gibi servis yapıyoruz.Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder