Malzemeler: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı ucu ile tereyağı, 3-4 parça damla sakızı.
Pelte: 3 su bardağı nar suyu, 3 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta, 2-3 yemek kaşığı nar tanesi
Süsleme: Hindistan cevizi yada nar taneleri.
Tüm malzemeleri karıştırıp mikserle iyice çırparak pişiriyoruz. Piştikten sonra kaseleri tüm malzemeleri boşaltıyoruz. Kaselerin yarıdan biraz fazlasına muhallebiyi döküyoruz ki üzerine nar peltesi için yer bırakıyoruz. Daha sonra pelteyi hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Muhallebinin üzerine nar peltesini paylaştırıyoruz. Üstünü hindistan cevizi yada nar taneleriyle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Ispanak Çorbası Tarifi
8 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder