Ispanaklı Pasta | YELİZ' İN TARİFLERİ

8 Ocak 2021 Cuma

Ispanaklı Pasta


Malzemeler:  3 yumurta, 1,5 su bardağı şeker, 1 su bardağı ıspanak püresi, 1 su bardağı sıvıyağ, 2,5 su bardağı un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu.

Krema için: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 4-5 yemek kaşığı un, 1 vanilya.


Yapılışı:
Ispanakları saplarından ayırıp yaprak kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp sonrada soğuk suyla şokluyoruz. Yaprakların suyunu süzüp blendarda püre haline getiriyoruz. Yumurtaları şekerle iyice çırptıktan sonra püreyi ve yağı ilave ediyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yağladığımız kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Krema için tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz. Kelepçeyi açıp keki çıkarıyoruz ve kenarlarından biraz kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları blendardan geçirip toz haline getiriyoruz. Keki ortadan ikiye bölüyoruz. Ortaya kremanın yarısını döküyoruz. Diğer yarısını da kekin üzerine döküp üzerini toz haline getirdiğimiz kek parçalarıyla süslüyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder