Malzemeler: 1 adet Karnabahar, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, Tuz, karabiber, köri, pulbiber, kimyon çoz az zerdeçal,
Sos için: 1 kase ev yoğurdu, Nane, sumak, 1 diş sarımsak
Yapılışı:
Karnabaharları yıkayıp küçük parçalara ayıralım kısa süreli haşlayalım diri kalmadı önemli. Sarımsak ezip yap ve limon suyuyla karıştıralım. Karnabaharları süzüp bu karışımla karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim. İstediğimiz gibi Yoğurtlu sos hazırlayalım. Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder