Zeytinyağlı Sarma | YELİZ' İN TARİFLERİ

21 Temmuz 2013 Pazar

Zeytinyağlı Sarma

Beni yakından tanıyanlar bilirler yaprak sarmasını çok sevdiğimi..Canım ne zaman istese hiç üşenmeden oturur bir güzel yaparım.Sanırım bu özelliğim anneannemden bana geçti..Neredeyse anneannem ve benimle bütünleşti sarma. Canı isteyen bize söyler, bizde  yapar yediririz allaha şükür..
Sarma ramazan sofralarında da yerini aldı.Eşimizle dostumuzla afiyetle yedik ..

Malzemeler: 500 gr yaprak, 2 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı yağ, 2 adet soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, yarım demet taze nane, tuz, karabiber, 2 adet taze soğan, 1 su bardağı kadar domates rendesi, 1 yemek kaşığı salça.


Yaprakları sıcak suda haşlayıp süzüyoruz. Pirinci yıkayıp yağı ve salçasını ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri ince ince doğrayıp pirince ekliyoruz. Baharatları da ekledikten sonra harcımızı karıştırıyoruz. Yaprakların içine malzemeyi koyup sarmaya başlıyoruz. Tencereye yaprakları sıraladıktan sonra üzerine biraz yağ gezdiriyoruz. İsteğe göre limon dilimleri koyuyoruz. Yaprakların üzerine tabak kapatıp göz kararı su ilave ediyoruz. Yemeğimizi pişiriyoruz. Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder