Pirinci yıkıyoruz. Tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ilave edip pirinci haşlıyoruz. Suyunu çekince sütü ve şekeri ilave edip kaynatıyoruz. Nişasta ve yumurta sarısını bir kase içinde yarım çay bardağından az suyla karıştırıyoruz. Kaynayan sütlaçtan biraz içine koyuyoruz. Bu harcı yavaşca sütlaca döküyoruz. Biraz daha kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ilave ediyoruz ve karıştırıp varsa toprak kaselere paylaştırıyoruz. Yoksa ısıya dayanıklı kaplara döküyoruz. Fırın tepsisine kaseleri koyup tepsiye biraz su ilave ediyoruz. Üstü kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ispanak Çorbası Tarifi
8 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder