Sebzeli dana etli göveç | YELİZ' İN TARİFLERİ

21 Temmuz 2013 Pazar

Sebzeli dana etli göveç

Malzemeler: Yarım kilo dana eti, 7-8 adet arpacık soğan, 5-6 diş sarımsak, 2 adet patates, 2 adet havuç, 2 adet patlıcan, 2 adet domates,1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı su, 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber.


Dana etini tencerede az suyla pişiriyoruz. Sebzeleri orta büyüklükte doğruyoruz. Patlıcanları tuzlu suya batırıp kara suyunu döküyoruz. Dana etini Gövece alıyoruz. Üstüne soğanları sarımsakları serpeliyoruz. Sebzeleri ilave ediyoruz. Yağ ,salçalı su ve baharatları ilave edip gövecin üstünü folyoyla kaplıyoruz. Gövecin kapağını kapatıp kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder