Zebra Kek | YELİZ' İN TARİFLERİ

7 Aralık 2012 Cuma

Zebra Kek

Malzemeler: 3 yumurta, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı yağ, 2 su bardağı süt, 3 kaşık kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un, 1 paket çikolata sosu, 2 su bardağı süt.


Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Yağ ve sütü ekleyip yine karıştırıyoruz. 1 su bardağı kadar bu karışımdan ayırıyoruz. Un, vanilya,kabartma tozunuda ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurunu 2 eşit parçaya bölüyoruz. Birine kakao ekliyoruz. Sonra kek kalıbımızı yağlayıp kalıbın ortasına önce kakaolu karışımdan bir kepçe koyuyoruz. Sonra kakaolu karışımın ortasına beyaz karışımdan koyuyoruz. İşlem bitene kadar bir kakaolu bir beyaz karışım sırayla koyuyoruz. İstersen bıçakla şekilde verebilirsin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra kekimizi önceden ayırdığımız 1 su bardağı karışımla ıslatıyoruz. Daha sonra çikolata sosunu sütle hazırlayıp üzerine döküyoruz. Dolaba koyup birkaç saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder