Kısır | YELİZ' İN TARİFLERİ

2 Aralık 2012 Pazar

Kısır

Malzemeler: 2 su bardağı köftelik bulgur, yarım demet maydanoz,yarım demet dereotu, 7-8 yaprak marul, 1 adet domates, 2 adet salatalık, 4-5 adet taze soğan, 1 adet kuru soğan, 1 adet yeşil biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon, tuz, karabiber, kuru nane, 1 yemek kaşığı biber salçası.


Derin bir kaba bulguru ayıklayıp koyuyoruz. Üzerine sıcak su koyup kapağını kapatıp şişmeye bırakıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, taze soğan, marul, salatalık ve biberi ince ince doğruyoruz. Bulgurumuz dinlendikten sonra içerisine yağ, biber salçası ve baharatları  koyup iyice karıştırıyoruz. Doğradığımız malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Limon suyumuzu da ilave ediyoruz. Domatesimizi en son doğrayıp ekliyoruz ki su salmasın..Servise hazırdır. Ben marul yaprakları ve salatalıkla servis yapıyorum ama siz istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder