Kabaklı Börek | YELİZ' İN TARİFLERİ

7 Aralık 2012 Cuma

Kabaklı Börek

Malzemeler: 6 adet yufka, 3 adet kabak, 3 adet patates, 2 adet soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, tuz, karabiber, kimyon, yarım su bardağı yağ,yarım su bardağı su.


Soğanları doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Üzerine rendelenmiş kabakları koyuyoruz. Biraz yumuşayınca rendelenmiş patatesleri de ekliyoruz. İyice kavuruyoruz. Baharatları da ekliyoruz. Piştikten sonra maydanoz ve dereotunu da ekleyip karışımı soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı yağ ve su karışımıyla komple yağlıyoruz ve 2ye katlıyoruz. İç malzemeyi düz kenardan başlayarak yayarak koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Bütün halinde yağlanmış tepsiye diziyoruz. Tüm yufkalara sırayla aynı işlemi yapıyoruz. Üzerine yumurta sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştikten sonrada istediğin şekilde kesip servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Not: Böreğe bu seferlik maydanoz ve dereotu kalmadığı için koyamamıştım. Bu şekilde de güzeldi ama yeşilliklerle daha bir güzel oluyor tadı...

0 yorum:

Yorum Gönder