Portakallı İrmik Helvası | YELİZ' İN TARİFLERİ

18 Şubat 2021 Perşembe

Portakallı İrmik Helvası

 Malzemeler:

Yarım kilo irmik, 2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağ, portakal kabuğu, 1 adet portakal suyu, 2 adet vanilya.

Yapılışı:

İrmiği zeytinyağında ve tereyağında iyice kavuruyoruz. Portakal kabuğu rendesi ilave ediyoruz. İrmik kavrulurken ayrı bir kapta portakal suyu şeker ve suyu karıştırıyoruz. Şeker eriyince kavrulan irmiğe yavaşça döküyoruz. Vanilya ekliyoruz. Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Pişince ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder