Malzemeler:
250 kıyma, pirinç, tuz, karabiber, 2 adet patates, 2 adet havuç, 1 kase yoğurt, 1 limon suyu, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Kıymaya baharatları ve bir avuç pirinci ekleyip yoğuruyoruz. Küçük küçük yuvarlıyoruz. Una buluyoruz. Patates ve havucu doğrayıp az yağlı tencerede hafif kavuruyoruz.1 litre su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Patatesler biraz pişince unladığımız köfteleri de ekliyoruz. Yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve 1 yemek kaşığı un ile terbiye hazırlıyoruz. Yemeğe bu terbiyeyi ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.....
0 yorum:
Yorum Gönder