Tavuklu Börek | YELİZ' İN TARİFLERİ

5 Ocak 2013 Cumartesi

Tavuklu Börek

Bu tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum. Hem doyurucu hem çok lezzetli...

Malzemeler: 3 adet tavuk eti, 3 adet patates, 3 adet soğan, yarım bardak yağ,yarım bardak su, 1 paket yufka. 1 adet yumurta.


Tavuk eti,patates, ve soğanlar bir tencereye konup üzerini geçecek kadar su doldurup haşlıyoruz. Haşlanan malzemelerin sudan çıkarıp patates ve soğanı birlikte eziyoruz, tavuk etini de ince ince tiftiyoruz. Hepsini birlikte karıştırıp içerisine arzu ettiğimiz baharatları koyuyoruz. Harcımızın içine haşlamanın suyundan 2-3 yemek kaşığı kadar koyup karıştırıyoruz. Yufkamızı üst üste koyup 4 eşit parçaya bölüyoruz. Yarım bardak yağ ve yarım bardak su karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkaya sürüyoruz. Üzerine bir yufka daha koyup karışımdan sürüyoruz. Harcımızı da ilave edip sigara böreği gibi sarıyoruz. Böreğimizin özelliği çift yufkadan oluşudur.Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. Sardığımız börekleri bir tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sürüyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder