Islak Kek | YELİZ' İN TARİFLERİ

25 Ocak 2013 Cuma

Islak Kek

Malzemeler: 4 yumurta, 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yağ, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı un.


Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Süt, yağ ve kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz. 1 su bardağı kadar karışımdan ayırıyoruz. Ayırdıktan sonra kalan karışıma un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra sıcakken üzerine ayırdığımız sosu döküyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder