Lavaşlı Börek | YELİZ' İN TARİFLERİ

4 Şubat 2013 Pazartesi

Lavaşlı Börek

Çif köfte severler bilirler. Siparişlerin yanında fazlaca lavaş gelir ve bir türlü bitmez :) Ben bitmeyen lavaşları atmıyorum. Börek yapımında kullanıyorum. Hem değerlendirmiş oluyorum hem de lezzeti harika oluyor :) Denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:  5-6 adet lavaş, Lor, Maydanoz, Karabiber, Tuz, 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağından az yağ, isteğe göre 1 şişe soda. 


Yumurta, süt, yoğurt, yağ ve biraz tuz hepsini birlikte karıştırıyoruz.(İsteğe göre bu karışıma soda ekleyebilirsiniz. Soda koyacaksanız eğer 1 gece önceden hazırlayıp dolapta bekletmenizi tavsiye ederim. )
Fırın tepsimize lavaşı koyuyoruz karışımdan ilave ediyoruz. Tüm lavaşları tek tek bu karışımla ıslatıyoruz. 3.lavaştan sonra lor, maydanoz, tuz ve karabiberle hazırladığımız iç harcımızı koyuyoruz. Üzerlerine yine tek tek lavaşları ıslatıp koyuyoruz. Böreğimizi kesiyoruz. Eğer karışımdan kaldıysa böreğimizin üzerine döküp 20-30 dakika bekletiyoruz. İsteğe göre üzerine kara susam ekebilirsiniz. Daha sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder