Malzemeler:
6 adet yufka, 8 adet patates, 4 adet havuç, 100 gr tereyağı, yarım çay bardağı kadar su, tuz, karabiber, kimyon...
Patates ve havuçları soyuyoruz ve tencereye su koyup haşlıyoruz. Haşlanan malzemeleri eziyoruz. Baharatları da ilave edip iyice harmanlıyoruz. Tereyağı eritip üzerine biraz su ilave ediyoruz. Yufkayı yağlıyoruz. Üzerine 2. yufkayı da koyup tekrar yağlıyoruz. Harcımızı yufkanın yarısına kadar koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Yufkalar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Eğer yağımızdan kaldıysa üzerine de sürebiliriz. Ruloları buzdolabına koyup birkaç saat bekletiyoruz. Arzu ederseniz yumurta da sürebiliriz üzerine..Daha sonra ruloları 2-3 parmak kalınlığında kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye kesilen ruloları sıralıyoruz. 200 derece de önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Patates ve havuçları soyuyoruz ve tencereye su koyup haşlıyoruz. Haşlanan malzemeleri eziyoruz. Baharatları da ilave edip iyice harmanlıyoruz. Tereyağı eritip üzerine biraz su ilave ediyoruz. Yufkayı yağlıyoruz. Üzerine 2. yufkayı da koyup tekrar yağlıyoruz. Harcımızı yufkanın yarısına kadar koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Yufkalar bitene kadar işleme devam ediyoruz.Eğer yağımızdan kaldıysa üzerine de sürebiliriz. Ruloları buzdolabına koyup birkaç saat bekletiyoruz. Arzu ederseniz yumurta da sürebiliriz üzerine..Daha sonra ruloları 2-3 parmak kalınlığında kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye kesilen ruloları sıralıyoruz. 200 derece de önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
ELİNE SAĞLIK
Yorum Gönder