Zeytinyağlı Lahana Sarması | YELİZ' İN TARİFLERİ

5 Ocak 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler: 1 adet lahana, 2 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, 5-6 adet taze soğan, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, Tuz, Karabiber, Nane, 1 çay bardağı yağ, 1 adet domates.


Lahanayı ortadan kesip yapraklarını ayırıyoruz. Yıkadıktan sonra geniş bir tencerede su kaynatıyoruz ve lahanaları haşlıyoruz. Haşlanan lahanayı süzüp dinlendiriyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz üzerine soğanları rendeliyoruz. Yeşillikleri ve taze soğanı da ince ince doğruyoruz. Domatesin kabuğunu soyup rendeliyoruz. Yağı ve baharatları ilave edip tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Haşlanmış yaprakların sert kısımlarını ayırıyoruz. Lahananın ortasına iç malzemeden koyup sıkıca sarıyoruz. Yapraklar bitene kadar devam ediyoruz. Tencere sıraladığımız lahanaların üzerine yağ gezdirip limon dilimliyoruz. Üzerini çok az geçecek kadar su doldurup pişiriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder