Cevizli Tarçınlı Şerbetli Tatlı | YELİZ' İN TARİFLERİ

10 Mart 2021 Çarşamba

Cevizli Tarçınlı Şerbetli Tatlı

Malzemeler: 100 gr tereyağ, 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çay bardağı irmik, 5 çay bardağı un, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, 1 su bardağı ceviz, 2 yemek kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı tozşeker, 2 yemek kaşığı susam.

Şerbet İçin: 3 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 dilim limon. 


Yapılışı:

Yumuşamış tereyağ üzerine yumurta, yoğurt, sirke ve sıvıyağ eklenir. İrmik, un vanilya ve kabartma tozu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun üstünü kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Şerbeti hazırlıyoruz. 10 dk kaynatıp dinlendiriyoruz. Hamuru üçe bölüyoruz. Fırın kalıbını yağlıyoruz. 1. Hamuru iki yağlı kağıt arasında kabın ölçüsüne göre açıp kaba yerleştiriyoruz. 2.parça hamura ceviz, tarçın, tozşeker, susam ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yağlı kağıt arasında açıp fırın kabındaki hamurun üzerine ekliyoruz. 3. Hamuru da yağlı kağıt arasında açıp ikincinin üzerine ekliyoruz. Hamurumuzu dilimliyoruz. Sonra üzerine bıçakla kesikler atıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altlı üstlü 40 dk pişiriyoruz. Sonra sadece alt kısımla 10 dk daha pişiriyoruz. Fırından çıkıp biraz dinlendirip ılık şerbeti döküyoruz. Dinlendiriyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder