Çanak Köfte | YELİZ' İN TARİFLERİ

31 Mart 2013 Pazar

Çanak Köfte

Malzemeler: Yarım kilo kıyma, 1 yumurta, 1 soğan, 2 dilim ekmekiçi, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon.
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 kırmızı biber, 1 yeşil biber, 1 soğan, 1 kabak, 1 yemek kaşığı domates salçası,  Püre için: 3 patates, 2 havuç, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz.



Kıymanın içine yumurta, soğan, ekmekiçi, maydanoz ve baharatları ekleyip köfteyi hazırlıyoruz.Dinlenmeye bırakıyoruz. 1 soğanı yağda soteliyoruz. Sebzeleri küp küp doğrayıp soğana ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar soteliyoruz. Patates ve havuçları yumuşayana kadar pişiriyoruz ve suyunu süzüyoruz. Patates ve havuçları ezip üzerine süt ve tereyağını ekleyip püre haline getiriyoruz. Dinlenen köftelik harcımızdan yumruk kadar alıp çanak şekli veriyoruz. Çanakları yağlı kağıt serili tepsiye sıralayıp üzerlerine kuru olmaması için salçalı su gezdirin.  Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de 20-30 dakika kadar pişirin.  Çanaklar piştikten sonra ortalarına püreyi paylaştııyoruz. Pürenin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave ediyoruz. En üstede sotelediğimiz sebzeleri paylaştırıyoruz. Köftemizi tekrar fırına koyup peynir eriyene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder