Balkabaklı Pasta | YELİZ' İN TARİFLERİ

17 Mart 2013 Pazar

Balkabaklı Pasta

Hem pratik hem besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir tarif...Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler: 1 kg bal kabağı, 1 adet hazır pasta keki, 1 su bardağı şeker, Yarım paket bisküvi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz, Yeşil fıstık, 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt.


Bal kabağını soyup küp şeklinde doğruyoruz. Şekeri üzerine serpip pişiriyoruz. Çemberli kek kalıbımızın içine  hazır pasta kekimizin alt kısmını koyuyoruz. Pişen kabağımızın içine cevizleri, ufalanan bisküvileri ve tarçını ilave ediyoruz. Karışımı kekin üzerine döküyoruz. Kaşık yardımıyla yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp pastanın üstüne döküyoruz. Ceviz ve yeşil fıstıkla süslüyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder